Lyxigt retreat i Spanien 3:e till 9:e November

Yoga, coaching och hästar.

Behöver du tid för dig själv? Funderar du över hur du kan få ut mer av livet? Vill du komma i kontakt med vad ditt hjärta verkligen önskar och lära dig att omsätta det till verklighet? Vill du veta mer om hur du uppfattas av andra och förbättra din kommunikationsförmåga. Behöver du bara komma bort och få möjlighet att koppla av, ladda batterierna och göra så lite som möjligt – då har du hittat rätt. Villa Rosa, 20 minuter från Malaga flyplats, är en lyxig, vacker villa med uppvärmd jacuzzi! Endast 30 minuters promenad till en trevlig ridanläggning och granne med Lauro Golf, 27-håls bana. Underbar natur med möjlighet att gå upp i bergen mellan Alhaurin de la Torre och Mijas. Mer info, priser m.m finns på www.spainriding.com

Publicerat i Mina inlägg | Kommentarer inaktiverade för Lyxigt retreat i Spanien 3:e till 9:e November

FULLBOKAT!! 20 – 26 Oktober 2022. 7 dagars retreat med yoga, coaching och ridning

Ge dig själv tid att koppla av och reflektera. Få coaching så att du kan hitta nya, bättre vägar och lära dig att njuta mer av livet. Mer info finns på http://www.spainriding.com

Publicerat i Mina inlägg | Kommentarer inaktiverade för FULLBOKAT!! 20 – 26 Oktober 2022. 7 dagars retreat med yoga, coaching och ridning

Yoga semester på Spanska Solkusten

Flera dtaum under 2021

Nu är det viktigare än någonsin att vi vänder oss inåt och söker balans och harmoni. Det kan tyckas mörkt omkring oss men allt går i cirklar och det känns som värst innan det vänder. Vi är på väg mot nya ljusare, bättre och mer kärleksfulla tider. Dags att börja leva i harmoni och med respekt för varandra och moder jord.

Jag är tacksam för att ha inlett ett samarbete med ett helt fantastisk yogacenter, Palms, Malaga, Spanien. (mer bilder längre ner) Jag kommer jag att erbjuda ett antal veckor här med yoga, meditation, föreläsningar, coaching, kommunikation och kroppsspråksträning. (Möjlighet att använda hästar) Här kan du läsa om varför yoga är särsklit bra träning för ryttare. På förmiddagarna kan du delta i föreläsningar, meditation och yogapass. Sue och hennes syster Jane, undervisar i Bikram, Vinyasa och Yin yoga och har ett avslappnat, lugnt sätt att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din träning. På eftermiddagarna kan du välja mellan yoga, hästkommunikation eller ridlektioner på ridskolan som ligger på 10 min. gångavstånd. David ger grundläggande dressyrträningar och Adolfo håller i hoppträning på önskad nivå. Är du ryttare kan du välja att ha teori och yoga pass med fokus på hur du kan stärka din sitts, balans och inverkan av dina hjälper. Vi är flera instruktörer så all undervisning anpassas efter nivå och önskemål. Jag, Mia kommer ha coaching och personlig utveckling i grupp för de som så önskar. Det finns även en 27-håls golfbana 2 km bort.

Detta ingår:
Uppvärmd saltvatten pool
Jacuzzi
Utomhus Shala
Uppvärmt Yoga Rum
Yoga, kommuniaktions träning, meditation, ridning
Andningsövningar kropps och energi kontroll
6 nätter med frukost, lunch och middag

Kaffe, the, juice, vatten och frukt finns alltid att tillgå. Möjlighet att få dina yogakläder tvättade. Här finns också en liten fridfull terass där du kan sitta och meditera eller praktisera yoga på egen hand. Hela anläggningen är smakfullt anlagd, inredd och dekorerad. När du kliver in genom porten fylls du av en lugn, harmonisk och fridfull energi. Här finns hängmattor som du kan koppla av i, kanske läsa en bok? I trädgården finns fruktträd, färgsparakande blommor och buskar, vattenfall och vackra buddha statyer. Alla 12 rum har bekväma sängar, sängkläder av hög kvalitet, luftkonditionering och en uteplats eller delad terrass. Normalt delar 2 personer på ett tvåbäddsrum eller 1 king size-säng. Du kan också betala extra för att få ditt privata rum med king size-säng. Fri parkering. Fritt wifi.

Detta ingår inte:
Behandlingar som tex. massage och valfria utflykter. (bokas i förväg)
Drinkar och snacks från baren.
Flyg och transfer (transfer kan bokas för 40 euro, annars lätt att ta taxi som kostar ca 35 euro)

Pris:
Delat dubbelrum: 1.500 euro
Privat rum med king size säng: 1.860 euro

50% betalas in i anmälningsavgift

Start datum 2021: 8e April  ##  14e Juli  ##  26e Oktober  ##  22a November. 

Välkommen att kontakta mig för mer info:

Hoppbanan
Ridskolan
Stallbaren
Ridbanan
Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

Välkommen till oss

Kurser och utbildningar i kommunikation, ledarskap, hästhantering, yoga, meditation m.m.

Endast 20 minuter från Malaga flygplats. Mer info på www.spainriding.com

Publicerat i Mina inlägg | Kommentarer inaktiverade för Välkommen till oss

Ridsemester i Spanien

Ridsemester i  Spanien, Malaga – Utbildning för hela familjen på Costa del Sol

Mer info finns på www.spainriding.com

Undervisning för hela familjen med hästar som passar ryttare på alla nivåer. Hoppning, dressyr, W.E. markarbete, ridning på playan, coaching, ledarskapsträning, kommunikaton, yoga, kroppsmedvetenhet, harmoni och balans. Från nybörjar – lektioner för barn och vuxna upp till högre skolan – alta escuela.  Vi ordnar också skidresor till Sierra Nevada samt språkresor där arbetet med hästar varvas med spanskalektioner av behörig lärarinna. Hit kan du komma själv, med en vän eller fler, med familjen eller med personal och ledningsgruppen. Tack vare våra skräddarsydda lösningar kan ni kombinera ett drömprogram som passar för alla önskemål. Kombinera med shopping, beach,hästshower, flamenco shower, Spa, yoga, utflykter till Ronda, Gibraltar, Marbella, Malaga etc. Du hittar oss HÄR!

Ridsemester i Spanien för ödmjuka ryttare som vill sträva efter perfektion.
Vi välkomnar särskilt dig som vill bli så bra att du kan imponera på hästen! Oavsett om du bara vill umgås med dessa kraftdjur för att inspireras, lära känna dig själv och fylla på energi eller om du vill förfina din ridning på hög nivå.
Din inställning är viktigare än din utbildningsnivå. Vi tränar för att genom ett harmoniskt samspel mellan häst och ryttare stärka båda, fysiskt och psykiskt. Här erbjuds du en unik möjlighet att utvecklas  som människa och ryttare och förfina din kommunikation både från marken och i sadeln. Vi arbetar mot perfektion. Eftersom ”vägen är målet” så vi tränar ”här och nu” efter varje ekipages förmåga och ambitionsnivå. Våra hästar, P.R.E. andalusier och korningar i alla storlekar, har stora hjärtan och de kommer att göra allt för dig. Men de kommer också visa sin förvirring när du ger motstridiga hjälper, är stressad, har prestationsångest eller inte vet själv vad det är du vill.

Al inclusive på vår anläggning eller hotell vid playan och transfer till stallet.

Varmt välkomna med era bokningar, frågor och önskemål.

Publicerat i Mina inlägg | Kommentarer inaktiverade för Ridsemester i Spanien

Hästar speglar din personlighet

Publicerat i Mina inlägg | Kommentarer inaktiverade för Hästar speglar din personlighet

Elin har också varit här ju…..

Publicerat i BLOG | Kommentarer inaktiverade för Elin har också varit här ju…..

Nu har Cajsa varit och hälsat på oss i Spanien

Ridsemester i Spanien

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

Ridresor till Spanska solkusten

RIDRESOR TILL SPANSKA SOLKUSTEN

Ridresor till Spanska solkusten

Klassisk dressyr är en tradition där dressyr praktiseras som en konstform. Renässansen gav ett lyft åt denna typ av ridning eftersom den räknades som en del av dåtidens konstskatt. Både hästar och ryttare tränade i många år för att finslipa minsta detalj.

Klassisk Dressyr utbildning Spanien Fuengirola Marbella

Förr ansåg man att det enda rätta var att rida hästen med dennes mungipa i lodlinjen genom ögat. Även om hästen reds med nosen i lodlinjen genom ögat, så var det så att säga ”bakom hand”/inte ”på bettet”. Förespråkare för den äldre tolkningen kallar sin ridning Klassisk dressyr. Numera kan man se att hästen rids, under både träning och tävling, oavsett land eller nivå, oftast med nosen i eller bakom lodlinjen genom ögat, ”bakom hand”/inte ”på bettet”. Detta anses ge en onaturlig form som kan vara skadlig för hästen. En extrem variant av ridning ”bakom hand/inte ”på bettet”” kallas rollkur, och anses av många som rent djurpålgeri. Detta är dock inte bevisat i forskning. Det som är bevisat är att rollkur kan vara plågsamt för hästen om den kommer till den positionen genom tvång.

Ridlektioner på P.R.E. Spanien- välutbildade hingstar. MarbellaHur man samlar hästen enligt Tävlingsreglementet (TR); ”Samling uppnås och utvecklas genom att bakbenen med mjukt böjda leder engageras framåt under hästens kropp, varvid en tyngdpunktsförflyttning sker framifrån och bakåt. Detta åstadkommes genom att ryttaren under korta men ofta upprepade moment aktiverar sina framåtdrivande hjälper (säte och skänklar). Därvid drives hästen framåt mot en mer eller mindre stillastående hand, som fångar upp en del av rörelsen framåt för att åstadkomma eftergift i bakben, rygg, hals och nacke och därmed en efter hästens utbildningsståndpunkt och byggnad väl avvägd resning av hals och huvud. Med andra ord ”stämmes hästen av” mellan ryttarens framåtdrivande och förhållande hjälper, varvid en del av rörelsen framåt ”släppes igenom” så mycket att hästen bringas röra sig i just det tempo, som ger dess gång avsedd takt och balans. Samling erhålles således ej genom ett förkortande av tempot genom en enbart förhållande eller dragande hand, utan i stället genom ökad framåtdrivande inverkan med säte och skänklar mot en mjukt förhållande, uppsamlande och avstämmande hand med syfte att engagera bakbenen djupare under hästens kropp.”

Vid tävling i dressyr är målet att hästen skall visa fria och spänstiga gångarter varvid ekipaget skall vara såpass samspelt att inga hjälper skall synas, utan det skall verka som om ekipaget dansar fram tillsammans.

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

GRATIS DANS OCH HÄSTSHOW SAMT 50 EURO I RABATT!

KalazaganFör att fira mitt nya samarbete med Artequus vill jag ge er alla möjlighet att komma och se vår magiska hästshow på Artequus den 24 September, 20.00.
Kostnaden för showen är 10 euro. Vid bokning av  ridlektion/ kurs / coaching / ledarskapsutveckling hos Spainriding före den 20 September så bjuder jag på Showen samt ger 50 euro i rabatt.

 

Spainriding & Artequus – Calle Ave Fria, 29130 Alhaurín de la Torre, Málaga, Spanien

Kurser och priser
Ledarskap med hästar
Coaching

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar