Ledarskapsutveckling med hästar

Ledarskapsutveckling med hästar.

Ledarskapsutveckling med hästar SpanienLedarskapsutveckling med hästar är den perfekta utbildningen för både det stora och det lilla företaget. Kombinationen med playa, sol och värme, god mat och boende på strandnära hotell i Torremolinos eller en lyxig villa i natursköna Alhaurin de la Torre gör det hela oslagbart!

Hästar är av naturen experter på att ifrågasätta sin ledares förmåga och kompetens. Hästen ljuger dessutom aldrig och påverkas inte av din titel, befattning eller lönegrad. Av hästen får du den ärliga feedback du behöver för att kunna utvecklas som ledare.

Deltagarna får, efter ett teoripass, arbeta med hästarna och får då en direkt spegling av  sitt ledarskap. Detta följs av en gemensam reflektion. En oslagbar öppning på en dag  tillsammans. Tack vare hästarna så förkortas  transportsträckan fram till väsentligheterna radikalt.  Att arbeta med hästarna är en heltäckande aktivitet i sig, men kan också med fördel kombineras med andra föreläsningar , ”workshops”, rollspel, gruppövningar och / eller egna aktiviteter och möten. Välkomna till  Spanien – Malaga, Spanska solkusten.

cropped-20160621_130111.jpg

Ledarskapsutveckling med hästar gynnar ditt företag.

För att bli en bra ledare krävs stor personlig kompetens. Hästen kan visa oss hur bra ledare vi är och  ger oss fantastiska möjligheter att utveckla våra ledaregenskaper. Här blir det tydligt hur du kommunicerar  och hur du fungerar i olika situationer, t.ex. under press, när du möter motstånd, när du inte blir lyssnad på,  eller när det finns distraherande faktorer runt omkring. Här presenteras sanningen om hur du uppfattas i mötet med andra.Hästar överlever genom att testa och förkasta ledare och är således expertledarskapsträning med hästarer på området. För att hästen ska  acceptera dig som ledare är det många kompetenser du behöver utveckla och finslipa. Du behöver kunna fatta snabba beslut och tydligt förmedla dem och vara lyhörd för om budskapet har nått fram. Du behöver ha  vidvinkelseende utan att tappa fokus på det du gör. För att upptäcka faror måste hästen vara ”här och nu”. En bra ledare måste också kunna vara närvarande i nuet. Du behöver kunna agera tydligt med lagom styrka och vid rätt tidpunkt dvs timing,  vara konsekvent och samtidigt flexibel, utveckla bra attityder, använda din kraft fullt ut, för att sekunden efter varva  ner och bli kärleksfull. Du behöver fysisk medvetenhet, snabba reaktioner och förmåga att rikta din energi och ditt fokus  dit du vill. Du behöver också kunna kontrollera dina emotioner. Emotionell intelligens, EQ, handlar om ickeverbal  kommunikation. Det är hästens modersmål. Hästen är mästare på att oupphörligen reagera på dina emotioner, och  lär dig att själv förstå och kontrollera dem. Du får träna på att skicka rena signaler så att det blir lätt för motparten att förstå.
Har du prestationsångest, är stressad, nervös el. okoncentrerad blir du otydlig. Hur påverkas ditt ledarskap av stress? Hästen vill ha en bra ledare  och testar dig lekfullt och förutsättningslöst. Vågar du sätta din ledarförmåga på prov?