Klassisk Dressyr

Vi har Kroppsmedveten Ridning som grund och med inspiration från mästare som Nuno Oliviera, Pilippe Karl och Anja Beran tränar vi pedantiskt vidare på att inverka på rätt sätt med vår sits, balans och övriga hjälper.  Vi tränar bl.a. rakriktning, samling, skolor och förberedelser för piaff . Du ska kunna sitta balanserat och avslappnat i skritt, övningarna anpassas sedan efter din nivå.

Målet är  ridning med lätthet,  balans och harmoni. Vi använder vi oss av väl genomtänkta övningar för att  stärka hästen och utveckla ryttarens känsla. Med rätt timing blir vi tydliga och kan minimera vår hjälpgivning så att det blir mindre för hästen att försöka förstå.  Vi arbetar i den takt som häst och ryttare klarar av utan att skapa negativa spänningar.

Att hästen ska gå fram betyder inte att det ska gå fort! Ofta misstolkar vi stress och spring som framåtbjudning. Vi arbetar i lugn och ro och skapar bara så mycket energi att ryttaren kan fånga upp den med perfektion. Hästen känner om det vi gör är bra för den. Hästen ska älska att arbeta och det är tränarens uppgift att göra arbetet roligt och skönt.