Klassisk Dressyr Ridutbildning i Spanien

Klassik Dressyr Ridutbildning i Spanien

Klassisk Dressyr är ett trevligt och vänligt sätt att träna hästen, men fortfarande med höga mål och strävan efter perfektion. En metod där man är ansvarig för att öka hästens självkänsla och allt arbete ska ske med glädje. Vi försöker att se saker från hästen synvinkel. Relaterat till häst och ryttares kompetens, personlighet och fysik väljs de mest passande övningarna. Vissa individer, både två och fyrfota behöver mer tid för att förstå och lära sig nya saker.

Klassisk Dressyr i  Spanien, Skolor, Piaffe, Passage, Piruetter, Spansk skritt.

Vi önskar att arbeta med hästen, inte mot den. Vi vill att den efter varje arbetspass ska ha en upplevelse av att den mår bättre i kroppen. Efter ett bra träningspass är vi trötta, men känner att det var bra för vår kropp. Vi är noga med att se till att hästen alltid förstår vad vi vill att den ska göra. Att arbeta efter luddiga instruktioner och sen få kritik för att uppgiften inte utförts rätt, sänker självförtroendet. Vi  börjar arbetet från marken – kommunikation, avslappning, andning och harmoni tillsammans med  hästen. Medvetenhet om alla rörelser gör dem lättare att utföra från hästryggen senare. När du känner dig redo att rida börjar vi med att göra rörelserna långsamt för att känna den exakta positionen av ben, bog och höfter. Vid arbete i trav och galopp är målet att utan varken ryttare eller häst ska bli spänd eller stressad.

Klassisk Dressyr- semester i Spanien

”Sikta mot stjärnorna om du vill kunna nå trädtopparna”

Klassisk Dressyr handlar om att försöka vara så perfekt som möjligt, för att ha en verkligt fin samverkan med hästen.  Det är en träning som aldrig blir färdig. Vi kan alltid förfina våra hjälper lite till. Vi kan alltid stärka hästen och oss själva fysiskt så att vi kan utföra rörelserna med mindre ansträngning och finare motorik. Vi strävar efter lätthet, där ryttarens hjälper blir alltmer osynliga och hästen tillsynes utför rörelserna på egen hand.