Häst och ryttarutbildning

På Orkebo Gård kan du rida på välutbildade Spanska hästar, Pura Rasa Española. P.R.E. Du kan också ta med din egen häst eller ponny och träna med den. Välkomna!

Ridkurser, ridläger på välutbildade Spanska hästar

Den Spanska hästen är känd för sin ödmjukhet och välvilja till att kommunicera. dessutom är de som sköna fåtöljer att sitta på. Vi erbjuder ridläger och hästkurser, privat undervisning och i  mindre grupper.

Häst och ryttarutbildning

Klassisk Dressyr innebär att med så enkla medel som möjligt få hästen att göra så mycket som möjligt. Vi arbetar i den takt som häst och ryttare klarar av utan att skapa negativa spänningar. Istället för att ryttaren ska jobba hårt för att få hästen att arbeta, så använder vi oss av väl genomtänkta övningar. Övningen i sig hjälper oss att nå dit vi vill.

Att hästen ska gå fram betyder inte att det ska gå fort! Ofta misstolkar vi stress och spring som framåtbjudning. Vi arbetar i lugn och ro och skapar bara så mycket energi att ryttaren kan fånga upp den med perfektion. Hästen ska älska att arbeta och det är tränarens uppgift att göra arbetet roligt och skönt. Hästen känner om det vi gör är bra för den.

Det här inlägget postades i BLOG. Bokmärk permalänken.