Ridsemester i Spanien

Ridsemester i  Spanien, Malaga – Ridlektioner på välutbildade spanska dressyr hästar

Mer info finns på www.spainriding.com

Underbart vacker ridanläggning med hästar som passar ryttare på alla nivåer. Vi erbjuder en fantastisk ridsemester i Spanien med ridundervisning och uteritter på alla nivåer från nybörjar – lektioner för barn och vuxna upp till högre skolan – alta escuela.  Vi ordnar också skidresor till Sierra Nevada samt språkresor där arbetet med hästar varvas med spanskalektioner av behörig lärarinna. Hit kan du komma själv, med en vän eller fler, med familjen eller med personal och ledningsgruppen. Tack vare våra skräddarsydda lösningar kan ni kombinera ett drömprogram som passar för alla önskemål. Kombinera med shopping, beach,hästshower, flamenco shower, Spa, yoga, utflykter till Ronda, Gibraltar, Marbella, Malaga etc. Du hittar oss HÄR!

Ridsemester i Spanien för ödmjuka ryttare som vill sträva efter perfektion.
Vi välkomnar särskilt dig som vill bli så bra att du kan imponera på hästen! Oavsett om du bara vill umgås med dessa kraftdjur för att inspireras, lära känna dig själv och fylla på energi eller om du vill förfina din ridning på hög nivå.
Din inställning är viktigare än din utbildningsnivå. Vi tränar för att genom ett harmoniskt samspel mellan häst och ryttare stärka båda, fysiskt och psykiskt. Här erbjuds du en unik möjlighet att utvecklas  som människa och ryttare och förfina din kommunikation både från marken och i sadeln. Vi arbetar mot perfektion. Eftersom ”vägen är målet” så vi tränar ”här och nu” efter varje ekipages förmåga och ambitionsnivå. Våra Spanska hästar har stora hjärtan och de kommer att göra allt för dig. Men de kommer också visa sin förvirring när du ger motstridiga hjälper, är stressad, har prestationsångest eller inte vet själv vad det är du vill.

Al inclusive på vår anläggning eller hotell vid playan och transfer till stallet.

Varmt välkomna med era bokningar, frågor och önskemål.

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

Hästar speglar din personlighet

Publicerat i Mina inlägg | Kommentarer inaktiverade för Hästar speglar din personlighet

Nu har jag egen anläggning utanför Malaga, Costa del Sol

 

Publicerat i BLOG | Kommentarer inaktiverade för Nu har jag egen anläggning utanför Malaga, Costa del Sol

Elin har också varit här ju…..

Publicerat i BLOG | Kommentarer inaktiverade för Elin har också varit här ju…..

Nu har Cajsa varit och hälsat på oss i Spanien

Ridsemester i Spanien

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

Ridresor till Spanska solkusten

RIDRESOR TILL SPANSKA SOLKUSTEN

Ridresor till Spanska solkusten

Klassisk dressyr är en tradition där dressyr praktiseras som en konstform. Renässansen gav ett lyft åt denna typ av ridning eftersom den räknades som en del av dåtidens konstskatt. Både hästar och ryttare tränade i många år för att finslipa minsta detalj.

Klassisk Dressyr utbildning Spanien Fuengirola Marbella

Förr ansåg man att det enda rätta var att rida hästen med dennes mungipa i lodlinjen genom ögat. Även om hästen reds med nosen i lodlinjen genom ögat, så var det så att säga ”bakom hand”/inte ”på bettet”. Förespråkare för den äldre tolkningen kallar sin ridning Klassisk dressyr. Numera kan man se att hästen rids, under både träning och tävling, oavsett land eller nivå, oftast med nosen i eller bakom lodlinjen genom ögat, ”bakom hand”/inte ”på bettet”. Detta anses ge en onaturlig form som kan vara skadlig för hästen. En extrem variant av ridning ”bakom hand/inte ”på bettet”” kallas rollkur, och anses av många som rent djurpålgeri. Detta är dock inte bevisat i forskning. Det som är bevisat är att rollkur kan vara plågsamt för hästen om den kommer till den positionen genom tvång.

Ridlektioner på P.R.E. Spanien- välutbildade hingstar. MarbellaHur man samlar hästen enligt Tävlingsreglementet (TR); ”Samling uppnås och utvecklas genom att bakbenen med mjukt böjda leder engageras framåt under hästens kropp, varvid en tyngdpunktsförflyttning sker framifrån och bakåt. Detta åstadkommes genom att ryttaren under korta men ofta upprepade moment aktiverar sina framåtdrivande hjälper (säte och skänklar). Därvid drives hästen framåt mot en mer eller mindre stillastående hand, som fångar upp en del av rörelsen framåt för att åstadkomma eftergift i bakben, rygg, hals och nacke och därmed en efter hästens utbildningsståndpunkt och byggnad väl avvägd resning av hals och huvud. Med andra ord ”stämmes hästen av” mellan ryttarens framåtdrivande och förhållande hjälper, varvid en del av rörelsen framåt ”släppes igenom” så mycket att hästen bringas röra sig i just det tempo, som ger dess gång avsedd takt och balans. Samling erhålles således ej genom ett förkortande av tempot genom en enbart förhållande eller dragande hand, utan i stället genom ökad framåtdrivande inverkan med säte och skänklar mot en mjukt förhållande, uppsamlande och avstämmande hand med syfte att engagera bakbenen djupare under hästens kropp.”

Vid tävling i dressyr är målet att hästen skall visa fria och spänstiga gångarter varvid ekipaget skall vara såpass samspelt att inga hjälper skall synas, utan det skall verka som om ekipaget dansar fram tillsammans.

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

GRATIS DANS OCH HÄSTSHOW SAMT 50 EURO I RABATT!

KalazaganFör att fira mitt nya samarbete med Artequus vill jag ge er alla möjlighet att komma och se vår magiska hästshow på Artequus den 24 September, 20.00.
Kostnaden för showen är 10 euro. Vid bokning av  ridlektion/ kurs / coaching / ledarskapsutveckling hos Spainriding före den 20 September så bjuder jag på Showen samt ger 50 euro i rabatt.

 

Spainriding & Artequus – Calle Ave Fria, 29130 Alhaurín de la Torre, Málaga, Spanien

Kurser och priser
Ledarskap med hästar
Coaching

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

Ridlektioner i Spanien på underbar P.R.E. hingst

Riding in Spain

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

COACHING PÅ SPANSKA SOLKUSTEN

Utvecklande samtal med förändring i fokus.
Ofta snurrar en massa tankar runt inne i våra huvuden. Genom att sätta ord på det vi har inom oss kan vi ”se” det och börja  förhålla oss till det.  Utvecklande samtal skapar den distans vi behöver till vårt inre för att kunna fatta bra beslut.

De metoder och verktyg som jag använder syftar till att få dig att växa och utveckla din inre potential. Att upptäcka dig själv i ett nytt perspektiv, att hitta nya sätt att uttrycka dig, komma i kontakt med dina känslor och drömmar. Bli medveten om de val du gör och att de  verkligen för dig i den riktning du önskar. Ge dig själv möjligheten att växa som individ, förälder eller partner. Du kan alltid hitta mer balans, glädje och kraft i ditt liv. När du ändrar ditt eget förhållningssätt så ändras per automatik andras sätt att bemöta dig.

Pris: 50 euro för 60 minuter.

Coaching med hästkraft
Hästen är ett kraftdjur som kan hjälpa dig att utveckla din egen inre kraft. Hästar är quarzo07_3känsliga för varje liten nyans i din personlighet och speglar oss otröttligt. Kroppsspråk, energi, känslor, timing, tydlighet, självsäkerhet är bara en liten del av allt som hästen svarar an på. Genom att hästen alltid ger oss en ärlig respons blir vi medvetna om hur andra ser oss, hur det vi säger tolkas, hur vårt ledarskap uppfattas och tas emot.
Arbete med hästar kan användas som en inledande övning, som inspiration under pågående samtal eller vara en unik  fristående upplevelse att ta med sig i livet.

Pris: 80 euro för 120 minuter. Häst ingår.
Reskostnad och restidsersättning och moms tillkommer.
Mia Isacsson

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

RIDING IN SPAIN

RIDING IN SPAIN

Ridsemester Spanien Marbella FuengirolaRidutbildning med hög kvalitet på Spanska Solkusten, Costa del Sol. Välutbildade spanska hästar. För ryttare på alla nivåer. Grundutbildning upp till Grand Prix, skolor, piaff, passage, galoppombyten. Förmiddags-träning med teori, arbetet från marken, kommunikation och ledarskaps-träning. Natural Horsemanship. Ridläger med kost och logi. Vi pratar Svenska, Engelska, Spanska, Tyska, Franska. Här ser ni Elin och Lotta från Sverige på besök.Riding Spain Marbella, FuengirolaHorseback riding spain Fuengirola Dressage

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar