Hästar speglar din personlighet

Publicerat i Mina inlägg | Kommentarer inaktiverade för Hästar speglar din personlighet

Nu har jag egen anläggning utanför Malaga, Costa del Sol

 

Publicerat i BLOG | Kommentarer inaktiverade för Nu har jag egen anläggning utanför Malaga, Costa del Sol

Elin har också varit här ju…..

Publicerat i BLOG | Kommentarer inaktiverade för Elin har också varit här ju…..

Nu har Cajsa varit och hälsat på oss i Spanien

Ridsemester i Spanien

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

Ridresor till Spanska solkusten

RIDRESOR TILL SPANSKA SOLKUSTEN

Ridresor till Spanska solkusten

Klassisk dressyr är en tradition där dressyr praktiseras som en konstform. Renässansen gav ett lyft åt denna typ av ridning eftersom den räknades som en del av dåtidens konstskatt. Både hästar och ryttare tränade i många år för att finslipa minsta detalj.

Klassisk Dressyr utbildning Spanien Fuengirola Marbella

Förr ansåg man att det enda rätta var att rida hästen med dennes mungipa i lodlinjen genom ögat. Även om hästen reds med nosen i lodlinjen genom ögat, så var det så att säga ”bakom hand”/inte ”på bettet”. Förespråkare för den äldre tolkningen kallar sin ridning Klassisk dressyr. Numera kan man se att hästen rids, under både träning och tävling, oavsett land eller nivå, oftast med nosen i eller bakom lodlinjen genom ögat, ”bakom hand”/inte ”på bettet”. Detta anses ge en onaturlig form som kan vara skadlig för hästen. En extrem variant av ridning ”bakom hand/inte ”på bettet”” kallas rollkur, och anses av många som rent djurpålgeri. Detta är dock inte bevisat i forskning. Det som är bevisat är att rollkur kan vara plågsamt för hästen om den kommer till den positionen genom tvång.

Ridlektioner på P.R.E. Spanien- välutbildade hingstar. MarbellaHur man samlar hästen enligt Tävlingsreglementet (TR); ”Samling uppnås och utvecklas genom att bakbenen med mjukt böjda leder engageras framåt under hästens kropp, varvid en tyngdpunktsförflyttning sker framifrån och bakåt. Detta åstadkommes genom att ryttaren under korta men ofta upprepade moment aktiverar sina framåtdrivande hjälper (säte och skänklar). Därvid drives hästen framåt mot en mer eller mindre stillastående hand, som fångar upp en del av rörelsen framåt för att åstadkomma eftergift i bakben, rygg, hals och nacke och därmed en efter hästens utbildningsståndpunkt och byggnad väl avvägd resning av hals och huvud. Med andra ord ”stämmes hästen av” mellan ryttarens framåtdrivande och förhållande hjälper, varvid en del av rörelsen framåt ”släppes igenom” så mycket att hästen bringas röra sig i just det tempo, som ger dess gång avsedd takt och balans. Samling erhålles således ej genom ett förkortande av tempot genom en enbart förhållande eller dragande hand, utan i stället genom ökad framåtdrivande inverkan med säte och skänklar mot en mjukt förhållande, uppsamlande och avstämmande hand med syfte att engagera bakbenen djupare under hästens kropp.”

Vid tävling i dressyr är målet att hästen skall visa fria och spänstiga gångarter varvid ekipaget skall vara såpass samspelt att inga hjälper skall synas, utan det skall verka som om ekipaget dansar fram tillsammans.

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

GRATIS DANS OCH HÄSTSHOW SAMT 50 EURO I RABATT!

KalazaganFör att fira mitt nya samarbete med Artequus vill jag ge er alla möjlighet att komma och se vår magiska hästshow på Artequus den 24 September, 20.00.
Kostnaden för showen är 10 euro. Vid bokning av  ridlektion/ kurs / coaching / ledarskapsutveckling hos Spainriding före den 20 September så bjuder jag på Showen samt ger 50 euro i rabatt.

 

Spainriding & Artequus – Calle Ave Fria, 29130 Alhaurín de la Torre, Málaga, Spanien

Kurser och priser
Ledarskap med hästar
Coaching

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

Ridlektioner i Spanien på underbar P.R.E. hingst

Riding in Spain

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

COACHING PÅ SPANSKA SOLKUSTEN

Utvecklande samtal med förändring i fokus.
Ofta snurrar en massa tankar runt inne i våra huvuden. Genom att sätta ord på det vi har inom oss kan vi ”se” det och börja  förhålla oss till det.  Utvecklande samtal skapar den distans vi behöver till vårt inre för att kunna fatta bra beslut.

De metoder och verktyg som jag använder syftar till att få dig att växa och utveckla din inre potential. Att upptäcka dig själv i ett nytt perspektiv, att hitta nya sätt att uttrycka dig, komma i kontakt med dina känslor och drömmar. Bli medveten om de val du gör och att de  verkligen för dig i den riktning du önskar. Ge dig själv möjligheten att växa som individ, förälder eller partner. Du kan alltid hitta mer balans, glädje och kraft i ditt liv. När du ändrar ditt eget förhållningssätt så ändras per automatik andras sätt att bemöta dig.

Pris: 50 euro för 60 minuter.

Coaching med hästkraft
Hästen är ett kraftdjur som kan hjälpa dig att utveckla din egen inre kraft. Hästar är quarzo07_3känsliga för varje liten nyans i din personlighet och speglar oss otröttligt. Kroppsspråk, energi, känslor, timing, tydlighet, självsäkerhet är bara en liten del av allt som hästen svarar an på. Genom att hästen alltid ger oss en ärlig respons blir vi medvetna om hur andra ser oss, hur det vi säger tolkas, hur vårt ledarskap uppfattas och tas emot.
Arbete med hästar kan användas som en inledande övning, som inspiration under pågående samtal eller vara en unik  fristående upplevelse att ta med sig i livet.

Pris: 80 euro för 120 minuter. Häst ingår.
Reskostnad och restidsersättning och moms tillkommer.
Mia Isacsson

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

RIDING IN SPAIN

RIDING IN SPAIN

Ridsemester Spanien Marbella FuengirolaRidutbildning med hög kvalitet på Spanska Solkusten, Costa del Sol. Välutbildade spanska hästar. För ryttare på alla nivåer. Grundutbildning upp till Grand Prix, skolor, piaff, passage, galoppombyten. Förmiddags-träning med teori, arbetet från marken, kommunikation och ledarskaps-träning. Natural Horsemanship. Ridläger med kost och logi. Vi pratar Svenska, Engelska, Spanska, Tyska, Franska. Här ser ni Elin och Lotta från Sverige på besök.Riding Spain Marbella, FuengirolaHorseback riding spain Fuengirola Dressage

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar

Klassisk Dressyr på Spanska Solkusten

Ridlektioner på Spanska solkusten, Natural Horsemanship, Marbella, FuengirolaSpainriding inleder nytt samarbete!

Jag har förmånen att få samarbeta med Alejandro Barrionuevo på Centro Equestre Aretquus på Spanska Solkusten. Han är en av de främsta i världen på att träna hästar till en hög nivå med hästens välbefinnande i fokus. Jag välkomnar hästintresserade på alla nivåer och från hela världen att ta del av vårt sätt att umgås med hästar. Bara klappa, mysa, inhämta inspiration och kraft eller träna för att nå en hög nivå. Oavsett ambition är du välkommen till oss för att få uppleva kärlek, värme, respekt, lugn och harmoni tillsammans med dessa underbara vackra varelser…..

BildNär du kommer till Artequus fylls du av lugn och harmoni, fåglarna kvittrar, ridning till klassisk musik, inga hårda ord. Du kan bara andas och njuta av att få umgås med och älska både hästar och människor. Kom och ladda dina batterier!!

 

Natural Horsetraining dressage piaffe passage Spain Marbella

 

Publicerat i Mina inlägg | Lämna en kommentar